BASILIEK MENU
Alle gerechten worden bereid met lokale ingrediënten, zo lokaal dat chef-kok Yornie zijn eigen verse kruiden uit nabijgelegen tuinen haalt. Het Scandinavisch geïnspireerde menu gebruikt deze kruiden om onder andere gearomatiseerde oliën en azijn te maken als aanvulling op de verse groenten, vlees en vis. Het hele ethos van Basiliek is om de dingen eenvoudig te houden maar ervoor te zorgen dat elk gerecht iets heeft dat de smaakpapillen prikkelt en ervoor zorgt dat men verrast wordt door eenvoud en pure smaak.
• De wijnkaart •
is met liefde samengesteld door sommelier Anne Marie Nijhoff. Zij heeft gekozen voor wijnen uit de klassieke wereld zoals Frankrijk, Duitsland en Italië. Samen met haar team zoekt zij zorgvuldig voor elk nieuw menu vernieuwende en misschien iets minder bekende wijnen uit bijpassend bij het Basiliek menu. Haar stijl is verrassend, fris en zuiver.
• Botanisch drankenarrangement •
Aandacht maakt alles mooier.
Door onszelf te blijven uitdagen in smaak, textuur en mondgevoel zijn wij aan de slag gegaan met ons non-alcoholische arrangement. Wij zijn graag buiten in de natuur om ons te laten inspireren door al het moois wat Nederland te bieden heeft. Door middel van wildplukken in het bos, bij de kust en in volkstuinen rondom Harderwijk zijn wij als team dan ook de uitdaging aangegaan om een volledig plant- en fruit gebaseerd botanisch arrangement te maken door middel van wecken, inleggen en een klein beetje fermenteren. De smaken van de gerechten komen terug in de begeleidende botanische dranken. Het botanische arrangement heeft eigenlijk alle elementen in zich: fris, zuur, hartig, ziltig. Het is licht verteerbaar, wat eveneens de signatuur van Yornie kenmerkt.
De vermelde prijzen zijn geldig tot 31/12/2024.
Hierna zijn de prijzen onderhevig aan mogelijke wijzigingen zonder voorafgaande verwittiging.
Basiliek Menu
3 gangen 75*
4 gangen 85*
5 gangen 95*
*alleen mogelijk tijdens de lunch
6 gangen 105**
7 gangen 115
8 gangen 145*
*inclusief Signatuur kaviaar dessert
**Supplement kaviaar 20,-
Glas Champagne bij Signatuur kaviaar dessert 19,95
Klein wijn en dranken arrangement 7,50 per glas
Volledig wijn en dranken arrangement 10 per glas
Botanisch arrangement 10 per glas
Prijzen van begeleidende wijn en dranken buiten het menu kunnen variëren
Basiliek Groenten Menu
3 gangen 75*
4 gangen 85*
5 gangen 95*
*alleen mogelijk tijdens de lunch
6 gangen 105
7 gangen 115
8 gangen 135
Klein wijn en dranken arrangement 7,50 per glas
Volledig wijn en dranken arrangement 10 per glas
Botanisch arrangement 10 per glas
Prijzen van begeleidende wijn en dranken buiten het menu kunnen variëren
Basiliek ALL IN
7 gangen menu inclusief wijnen
Bruisend aperitief | amuses | tafelwater | koffie met zoetigheden
220
Klein wijn en dranken arrangement 200 p.p.
Volledig wijn en dranken arrangement 220 p.p.
Prijzen van begeleidende wijn en dranken buiten het menu kunnen variëren
Botanisch arrangement 220 p.p.
Basiliek Kerst avond
6 gangen menu inclusief wijnen, dranken
Champagne | amuses | tafelwater | koffie met zoetigheden
235
24 december voor diner
Prijzen van begeleidende wijn en dranken buiten het menu kunnen variëren
Basiliek Eindjaar menu
6 gangen menu inclusief wijnen, dranken
Champagne | amuses | tafelwater | koffie met zoetigheden
185
27 december tot en met 30 december voor lunch & diner boekbaar
Prijzen van begeleidende wijn en dranken buiten het menu kunnen variëren
À lA CARTE
Wij serveren op vrijdag en zaterdag avond onze à la carte kaart vanaf 3 gangen.
VOOR
HAMACHI & OESTER 50
Schorseneren | kombu | boekweit
NOORDZEE KRAB & KAVIAAR 60
Aardpeer | amandel | zeewier
SPRUITEN 32
Kapperblad | Oost-Indische kers | mosterdzaad
TUSSEN
ZWEZERIK 50
Witlof | brandnetel | tulpenbol
SNOEKBAARS & PALING 55
Andijvie | aardappel | bieslook
LANGOUSTINE 50
Zolderspek | bisque | suikersla
MAITAKE 36
Sjalot | eidooier | zwavelzwam
HOOFD
FAZANTEN HEN 50
Dry aged biet | walnoot | jeneverbes
TARBOT 60
Daslook | zonnebloem | granen
SEITAN 36
Kervelwortel | allium | zuurdesem
DESSERT
PERLE IMPERIAL KAVIAAR 45
Vanille | hazelnoot | getoaste chocolade
RODE KOOL 25
Schapenkefir | Nederlandse yuzu | citroentijm
CROISSANT 25
Dennenappel | spar | berkensap
KAAS ASSORTIMENT 28
Vijgen | pecannoot | notenbrood