RADIJSBLAD I SPEKBOKKING I BRIOCHE I VEGAN LEVER I KROPSLA I UMEBOSHI I ANSJOVIS I COLATURA DI ALICI I KOKKELS I DIKLIPHARDER I GROENE AARDBEI I CASSISBLAD I WATERMUNT I HOLLANDSE GARNAAL I SCHEERMES I HOLLANDSE FLES I VIJGENBLAD I PIETERMAN I NEDERLANDSE YUZU I OOST-INDISCHE KERS I ZUURDESEM I LIKKEPOT PICCALILLY I ROGGEMEEL VARKEN I GELE BIET I ROGGE MISO I NEDERLANDSE SAFFRAAN I GELE TULP I ABRIKOOS KERSENBLOESEM I VLIERBLOESEM
BASILIEK MENU | 135
BASILIEK MENU ALL IN* | 260
*12 smaakmomenten inclusief een glas champagne, tafelwater,
begeleidend wijn arrangement, koffie of thee met friandises.
BASILIEK IMPRESSIE MENU | 95
BASILIEK IMPRESSIE MENU ALL IN* | 195
* 10 smaakmomenten inclusief een glas champagne, tafelwater,
begeleidend wijn arrangement, koffie of thee met friandises.
BASILIEK LENTE MENU | 75
BASILIEK LENTE MENU ALL IN* | 105
*5 smaakmomenten inclusief bruisend aperitief,
tafelwater, begeleidende wijnen.
BRANDNETEL I RADIJSBLAD I VEGAN LEVER I KROPSLA I BRANDNETEL I RADIJSBLAD I VEGAN LEVER I KROPSLA I UMEBOSHI I MIERIKSWORTEL I ALLIUM I GROENE AARDBEI I LAVAS I KOOLRABI I JENEVERBES I PREI LOOF I RADIJS I KOMBU I ZUURDESEM I KNOLSELDERIJ I MOSTERDBLAD I SEITAN I CEVENNE UI I GEROOKTE AMANDEL I NASHI PEER I BRAAM I KLAPROOS I CASSISTAK I MERENGUE I PEULEN I SUIKERSLA I ZURING KNOL I GELE TULP I NEDERLANDSE SAFFRAAN I ZWARTE WALNOOT
BASILIEK GROENTEN MENU | 135
BASILIEK GROENTEN MENU ALL IN* | 260
*12 smaakmomenten inclusief een glas champagne, tafelwater,
begeleidende drank en wijn arrangement, koffie of thee met friandises.
BASILIEK GROENTEN IMPRESSIE MENU | 95
BASILIEK GROENTEN IMPRESSIE MENU ALL IN* | 195
*10 smaakmomenten inclusief een glas champagne, tafelwater,
begeleidende drank en wijn arrangement, koffie of thee met friandises.
BASILIEK LENTE MENU | 75
BASILIEK LENTE MENU ALL IN* | 105
*5 smaakmomenten inclusief bruisend aperitief,
tafelwater, 2 begeleidende wijnen en 2 botanische dranken
SIGNATUUR
De signatuurgerechten van Yornie kunnen als exclusieve extra smaakbeleving aan uw menu worden toegevoegd.
PERLE IMPERIAL KAVIAAR | 35
Vanille | hazelnoot | getoaste chocolade
Ons exclusieve Perle Imperial kaviaardessert is een verfijnde combinatie van rijke chocolade,
romige Nederlandse vanille en de delicate zilte tonen van Perle Imperial kaviaar.
ZOOTJE VAN IJSSELMEER PALING | 35
Aardappel | groene appel
Yornie, geboren en getogen in Harderwijk, heeft zijn liefde en trots voor de stad gecombineerd met zijn vakmanschap in Basiliek.
Samen met Peter van de Berg van Palingrokerij en Vishandel Dries van de berg uit Harderwijk heeft hij de samenwerking gezocht om de authentieke smaken
van hun stad te verheffen. De ambachtelijk gerookte paling van Dries verdient dan ook een prominente plek op de menukaart van Basiliek, waarmee zij de visserstraditie van Harderwijk doen herleven. Een gerecht dat de rijke culinaire geschiedenis van de stad viert.
VOLGENS DE KAART
Verkiest u zelf de regie? Stel dan uw ideale 3- of 4-gangenmenu samen volgens de kaart.
3 GANGEN KEUZEMENU | 125
4 GANGEN KEUZEMENU | 165
Deze toffe plek in ons restaurant biedt ruimte voor 2-4 personen en zit praktisch in de keuken, welkom aan de Chefs Table by Yornie!
Een unieke tafel in ons restaurant met direct zicht op onze koks.
Kijk met ons mee achter de schermen in de keuken, dichter bij het vuur kom je niet.
CHEFSTABLE MENU | 295
13 smaakmomenten inclusief signatuur kaviaar dessert, bruisend aperitief,
tafelwater, begeleidende drank en wijn arrangement, koffie of thee met friandises.