Bezig met laden
Restaurant Basiliek
  • Restaurant Basiliek
    • Restaurant Basiliek
    • Yornie van Dijk
    • JRE
  • Menukaart
    • Menukaart
    • Wijnkaart
  • Contact
  • Menu Menu
  • Instagram
  • Facebook

BASILIEK MENU


Alle gerechten worden bereid met lokale ingrediënten, zo lokaal dat chef-kok Yornie zijn eigen verse kruiden uit nabijgelegen tuinen haalt. Het Scandinavisch geïnspireerde menu gebruikt deze kruiden om onder andere gearomatiseerde oliën en azijn te maken als aanvulling op de verse groenten, vlees en zeevruchten. Het hele ethos van Basiliek is om de dingen eenvoudig te houden maar ervoor te zorgen dat elk gerecht iets heeft dat de smaakpapillen prikkelt en ervoor zorgt dat men verrast wordt door eenvoud en pure smaak.

Onze wijnkaart is met liefde samengesteld door sommelier Loeka Pietrowitsch. Zijn heeft gekozen voor wijnen uit de klassieke wereld zoals Frankrijk, Duitsland en Italië maar maakt ook af en toe een uitstapje naar de nieuwe wereld. Samen met haar team zoekt zij zorgvuldig voor elk nieuw menu vernieuwende en misschien iets minder bekende wijnen uit bijpassend bij het Basiliek menu. Haar stijl is verrassend, fris en zuiver.

Basiliek Menu


5 gangen €75
6 gangen €85
7 gangen €90

Klein wijn arrangement €6,50 per glas
Normaal wijn arrangement €8,50 per glas

Basiliek Groenten Menu


5 gangen €65
6 gangen €75
7 gangen €85

Klein wijn arrangement €6,50 per glas
Normaal wijn arrangement €8,50 per glas

Basiliek All IN


7 gangen menu inclusief wijnen
Bruisend aperitief | amuses | tafelwater | zuurdesem | koffie met zoetigheden
€179

Klein wijn arrangement €164 p.p.
Normaal wijn arrangement €179 p.p.

A lA CARTE

VOORTUSSENHOOFDDESSERT
VorigeVolgende

VOOR

WILDE ZEEBAARS €32
Buffelmelk | kaffir limoen | algen | daikon

GANZENLEVER €36
Koffie | aardpeer | cassia kaneel | citrus

PETERSELIEWORTEL €24
Schapenkefir | koolrabi | feta | vijgenblad

TUSSEN

PALING IN HET GROEN €32
Kombu | kataifi | groene kruiden

LANGOUSTINE €38
Bergamot | selderij | groene appel | wortel

ZWEZERIK €36
Witte ui | tijm | nashi peer | bosui

SCHORSENEREN €26
Kastanje champignon | citroen | eekhoorntjesbrood

HOOFD

ANJOU DUIF €42
Rode biet | gepofte rijst | lievevrouwebedstro | foelie

TARBOT €40
Knolselderij | witte knoflook | macadamia | beurre blanc

AUBERGINE €30
Vintage soja | bataat | ponzu

DESSERT

KWEEPEER €15
Hazelnoot | miso | karamel | geitenyoghurt

BUTTERNUT €15
Kamille | pompoen | hand van buddha

KAAS ASSORTIMENT €17,50
Hokkaido melk brood | Basiliek appelstroop

Contactgegevens


Restaurant Basiliek
Vischmarkt 57L
3841 BE Harderwijk
T: 0341-415290
E: info@restaurantbasiliek.nl


Openingstijden


Lunch:
Zaterdag & zondag lunch vanaf 13.00 uur.

Diner:
Donderdag tot en met maandag zijn vanaf 18.30 uur
Op zondag zijn wij geopend tot 20.00 uur.

© Addvisa
Scroll naar bovenzijde