BASILIEK MENU
Alle gerechten worden bereid met lokale ingrediënten, zo lokaal dat chef-kok Yornie zijn eigen verse kruiden uit nabijgelegen tuinen haalt. Het Scandinavisch geïnspireerde menu gebruikt deze kruiden om onder andere gearomatiseerde oliën en azijn te maken als aanvulling op de verse groenten, vlees en vis. Het hele ethos van Basiliek is om de dingen eenvoudig te houden maar ervoor te zorgen dat elk gerecht iets heeft dat de smaakpapillen prikkelt en ervoor zorgt dat men verrast wordt door eenvoud en pure smaak.
• De wijnkaart •
is met liefde samengesteld door sommelier Anne Marie Nijhoff. Zij heeft gekozen voor wijnen uit de klassieke wereld zoals Frankrijk, Duitsland en Italië. Samen met haar team zoekt zij zorgvuldig voor elk nieuw menu vernieuwende en misschien iets minder bekende wijnen uit bijpassend bij het Basiliek menu. Haar stijl is verrassend, fris en zuiver.
• Botanisch drankenarrangement •
Aandacht maakt alles mooier.
Door onszelf te blijven uitdagen in smaak, textuur en mondgevoel zijn wij aan de slag gegaan met ons non-alcoholische arrangement. Wij zijn graag buiten in de natuur om ons te laten inspireren door al het moois wat Nederland te bieden heeft. Door middel van wildplukken in het bos, bij de kust en in volkstuinen rondom Harderwijk zijn wij als team dan ook de uitdaging aangegaan om een volledig plant- en fruit gebaseerd botanisch arrangement te maken door middel van wecken, inleggen en een klein beetje fermenteren. De smaken van de gerechten komen terug in de begeleidende botanische dranken. Het botanische arrangement heeft eigenlijk alle elementen in zich: fris, zuur, hartig, ziltig. Het is licht verteerbaar, wat eveneens de signatuur van Yornie kenmerkt.
De vermelde prijzen zijn geldig tot 31/12/2025.
Hierna zijn de prijzen onderhevig aan mogelijke wijzigingen zonder voorafgaande verwittiging.
Op zaterdagavond serveren wij enkel ons menu vanaf 7 gangen en onze à-la-cartekaart vanaf 3 gangen.
Basiliek Menu
3 gangen 95*
4 gangen 105*
5 gangen 115*
*alleen mogelijk tijdens de lunch
6 gangen 125
7 gangen 135
8 gangen 180*
*inclusief Signatuur kaviaar dessert
Glas Champagne bij Signatuur kaviaar dessert 19,95
Klein wijn en dranken arrangement 9,50 per glas
Volledig wijn en dranken arrangement 12,50 per glas
Botanisch arrangement 10 per glas
Prijzen van begeleidende wijn en dranken buiten het menu kunnen variëren
Basiliek Groenten Menu
3 gangen 95*
4 gangen 105*
5 gangen 115*
*alleen mogelijk tijdens de lunch
6 gangen 125
7 gangen 135
8 gangen 155
Klein wijn en dranken arrangement 9,50 per glas
Volledig wijn en dranken arrangement 12,50 per glas
Botanisch arrangement 10 per glas
Prijzen van begeleidende wijn en dranken buiten het menu kunnen variëren
Basiliek ALL IN
7 gangen menu inclusief wijnen
Bruisend aperitief | amuses | tafelwater | koffie met zoetigheden
260
Klein wijn en dranken arrangement 240 p.p.
Volledig wijn en dranken arrangement 260 p.p.
Prijzen van begeleidende wijn en dranken buiten het menu kunnen variëren
À lA CARTE
Wij serveren op zaterdag avond onze à la carte kaart vanaf 3 gangen.
VOOR
HAMACHI & OESTER 50
Nederlandse yuzu | roggebrood| rammanas
NOORDZEEKRAB & KAVIAAR 65
Zee-egel | duindoornbes | kamille
DRY AGE RODE BIET 32
Peer| Cassistak | roodlof
TUSSEN
ZWEZERIK 50
Boerenkool | berenklauw | maggiplant
DRY AGE FOREL 50
Pompoen | bieslook | crème fraîche
LANGOUSTINE 55
Zolderspek | bisque | suikersla
SPRUITEN 36
Onrijpe aardbei | walnoot | Oost-Indische kers
HOOFD
REE RUG 60
Mosterdzaad | witte ui | mosterdblad
SNOEKBAARS 55
Andijvie | onrijpe pruim | wang
AARDPEER 36
Rabarberwortel | bakkersgist | kastanje
DESSERT
PERLE IMPERIAL KAVIAAR 50
Vanille | hazelnoot | getoaste chocolade
NEDERLANDE PASSIEVRUCHT 25
Sparrentop | geitenyogurt | binchotan
KERVELWORTEL 25
Amandel | witte chocolade | gebrande boter
NEDERLANDS KAAS ASSORTIMENT 28
Dronken notenbrood | rozijn | kweepeer