BASILIEK MENU
Alle gerechten worden bereid met lokale ingrediënten, zo lokaal dat chef-kok Yornie zijn eigen verse kruiden uit nabijgelegen tuinen haalt. Het Scandinavisch geïnspireerde menu gebruikt deze kruiden om onder andere gearomatiseerde oliën en azijn te maken als aanvulling op de verse groenten, vlees en vis. Het hele ethos van Basiliek is om de dingen eenvoudig te houden maar ervoor te zorgen dat elk gerecht iets heeft dat de smaakpapillen prikkelt en ervoor zorgt dat men verrast wordt door eenvoud en pure smaak.
De wijnkaart is met liefde samengesteld door sommelier Loeka Pietrowitsch. Zij heeft gekozen voor wijnen uit de klassieke wereld zoals Frankrijk, Duitsland en Italië. Samen met haar team zoekt zij zorgvuldig voor elk nieuw menu vernieuwende en misschien iets minder bekende wijnen uit bijpassend bij het Basiliek menu. Haar stijl is verrassend, fris en zuiver.
Basiliek Menu
4 gangen 75 *
*alleen mogelijk tijdens de lunch
5 gangen 85
6 gangen 95
7 gangen 105
Klein wijn arrangement 7,50 per glas
Normaal wijn arrangement 10 per glas
Op vrijdag en zaterdag serveren wij het Basiliek menu vanaf 6 gangen.
Basiliek Groenten Menu
4 gangen 65 *
*alleen mogelijk tijdens de lunch
5 gangen 75
6 gangen 85
7 gangen 95
Klein wijn arrangement 7,50 per glas
Normaal wijn arrangement 10 per glas
Op vrijdag en zaterdag serveren wij het Basiliek groenten menu vanaf 6 gangen.
Basiliek ALL IN
7 gangen menu inclusief wijnen
Glas Champagne| amuses | tafelwater | zuurdesem | koffie met zoetigheden
210
Klein wijn arrangement 190 p.p.
Normaal wijn arrangement 210 p.p.
A lA CARTE
VOOR
HAMACHI 38
Meiknol | rettich | kombu | citroenschil
COQUILLE 36
Groene aardbei | vijgenblad | koolrabi | witte grapefruit
CRUDO SALADE 30
Karnemelk | radijs | dragon | rabarberwortel
TUSSEN
ZWEZERIK 40
Knolselderij | edelgist | roggebrood | paddenstoel
ZEEBAARS 38
Witte biet | verjus | muscat druif | dille
LANGOUSTINE 46
Cassishout | tomaat | aardbei | binchotan
KOOL 32
Spitskool | groene kool | daslook | witte ui
HOOFD
ANJOU DUIF 48
Suikerbrood | kweepeer | lever | kippenhuid
ZEEDUIVEL 42
Stengelgroente | magnolia | zwarte knoflook | granen
AARDAPPEL 36
Aardappel bun | panko | crème fraîche | majoraan
KLASSIEK
GEBAKKEN GANZENLEVER 28
Brioche | jonagold | gemberbier | beurre noisette
DESSERT
ZONNEWORTEL 18
Moerbei | honing | kamille | zonnebloempit
WITTE PERZIK 18
Pruimenwijn | watermunt | buffelyoghurt | amandel
KAAS ASSORTIMENT 20
Natyra appelstroop | hartige wafel | abrikoos