BASILIEK MENU & VOLGENS DE KAART
Alle gerechten worden bereid met lokale ingrediënten, zo lokaal dat chef-kok Yornie zijn eigen verse kruiden uit nabijgelegen tuinen haalt. Het Scandinavisch geïnspireerde menu gebruikt deze kruiden om onder andere gearomatiseerde oliën en azijn te maken als aanvulling op de verse groenten, vlees en vis. Het hele ethos van Basiliek is om de dingen eenvoudig te houden maar ervoor te zorgen dat elk gerecht iets heeft dat de smaakpapillen prikkelt en ervoor zorgt dat men verrast wordt door eenvoud en pure smaak.
We hebben ons aanbod opgedeeld in drie unieke ervaringen. U kunt genieten van het Basiliek menu, het Basiliek Impressie menu of u kunt uw eigen 3-of 4 gangen menu samenstellen volgens de kaart.
Het Basiliek menu biedt een uitgebreide en verfijnde beleving voor wie de tijd wil nemen om volop te genieten.
Voor gasten die liever korter tafelen, is er het Basiliek Impressie menu, waarin we in een kortere tijd dezelfde passie en kwaliteit laten terugkomen.
De vermelde prijzen zijn geldig tot 31/12/2025.
Hierna zijn de prijzen onderhevig aan mogelijke wijzigingen zonder voorafgaande verwittiging.
Op zaterdag serveren wij enkel ons Basiliek-menu en ons 3- of 4-gangen keuzemenu volgens de kaart.
Volgens de kaart
VOOR
BEEKRIDDER
Kegelvrucht | koolrabi
NOORDZEEKRAB
Schorseneren | dille
TOMAAT
Groene ui | tomatillo
TUSSEN
HAMACHI
Zeewier | radijs
LANGOUSTINE
Suikersla | zolderspek
ZWEZERIK
Gerookte amandel | gebrande boter
SOESTERKNOL
Gist | walnootblad
HOOFD
ROGGEMEEL VARKEN
Daslook | miso
TARBOT
Kokkels | lavas
KNOLSELDERIJ
Gist | walnootblad
DESSERT
MAGNOLIA
Schapenkefir | citroenquats
NEDERLANDE SAFFRAAN
Karnemelk | rabarberwortel
PERLE IMPERIAL KAVIAAR
Vanille | hazelnoot
ASSORTIMENT VAN NEDERLANDSE KAAS
notenbrood | rozijn