Bezig met laden
Restaurant Basiliek
  • Restaurant Basiliek
    • Restaurant Basiliek
    • Yornie van Dijk
    • JRE
  • Menukaart
    • Menukaart
  • Contact
  • Menu Menu
  • Instagram
  • Facebook

BASILIEK MENU


Alle gerechten worden bereid met lokale ingrediënten, zo lokaal dat chef-kok Yornie zijn eigen verse kruiden uit nabijgelegen tuinen haalt. Het Scandinavisch geïnspireerde menu gebruikt deze kruiden om onder andere gearomatiseerde oliën en azijn te maken als aanvulling op de verse groenten, vlees en vis. Het hele ethos van Basiliek is om de dingen eenvoudig te houden maar ervoor te zorgen dat elk gerecht iets heeft dat de smaakpapillen prikkelt en ervoor zorgt dat men verrast wordt door eenvoud en pure smaak.

De wijnkaart is met liefde samengesteld door sommelier Loeka Pietrowitsch. Zij heeft gekozen voor wijnen uit de klassieke wereld zoals Frankrijk, Duitsland en Italië. Samen met haar team zoekt zij zorgvuldig voor elk nieuw menu vernieuwende en misschien iets minder bekende wijnen uit bijpassend bij het Basiliek menu. Haar stijl is verrassend, fris en zuiver.

Basiliek Menu


3 gangen €45 *
4 gangen €60 *

*alleen mogelijk tijdens de lunch

5 gangen €75
6 gangen €85
7 gangen €95

Klein wijn arrangement €6,50 per glas
Normaal wijn arrangement €8,50 per glas

Op vrijdag en zaterdag serveren wij het Basiliek menu vanaf 6 gangen.

Basiliek Groenten Menu


3 gangen €35 *
4 gangen €50 *

*alleen mogelijk tijdens de lunch

5 gangen €65
6 gangen €75
7 gangen €85

Klein wijn arrangement €6,50 per glas
Normaal wijn arrangement €8,50 per glas

Op vrijdag en zaterdag serveren wij het Basiliek groenten menu vanaf 6 gangen.

Basiliek All IN


7 gangen menu inclusief wijnen
Bruisend aperitief | amuses | tafelwater | zuurdesem | koffie met zoetigheden
€179

Klein wijn arrangement €164 p.p.
Normaal wijn arrangement €179 p.p.

A lA CARTE

VOORTUSSENHOOFDDESSERT
VorigeVolgende

VOOR

HAMACHI €32
Bergamot | rettich | kombu| bleekselderij

GANZENLEVER €38

Rabarber | engelwortel | roze peper | amandel

KASTANJE €24
Witlof | treviso sla | kiemen | boerenkool

TUSSEN

ZEEDUIVEL €32

Knolselderij | miso | hazelnoot | maple syrup

COQUILLE €36
Pompoen | passievrucht | dragon | mierikswortel

ZWEZERIK €36
Zuurdesem | prei | dashi | beurre blanc

RODE BIET €28
Little gem | verjus | maggiplant | rode kool

HOOFD

DUIF €42
Aardappel | koolrabi | daslook | allium

GRIET €40
Kervelwortel | zwarte knoflook| spinazie

MAITAKE €32

Schorseneren | koningsboleet | citroentijm | edelgist

DESSERT

GROENE APPEL €17,50

Jasmijn | yoghurt | schapenkefir | merengue

AARDPEER €17,50
Namelaka | koffie | boekweit | tonkaboon

KAAS ASSORTIMENT €20
Hokkaido melk brood | Basiliek appelstroop

Contactgegevens


Restaurant Basiliek
Vischmarkt 57L
3841 BE Harderwijk
T: 0341-415290
E: info@restaurantbasiliek.nl


Openingstijden


Lunch:
Zaterdag & zondag lunch vanaf 13.00 uur.

Diner:
Donderdag tot en met maandag zijn vanaf 18.30 uur
Op zondag zijn wij geopend tot 20.00 uur.

© Addvisa
Scroll naar bovenzijde