Bezig met laden
  • 0Winkelwagen
Restaurant Basiliek
  • Restaurant Basiliek
    • Restaurant Basiliek
    • Yornie van Dijk
  • Menu
  • Wijn & Botanisch sap
  • Cadeaubon & Webshop
    • Cadeaubon & Webshop
    • Winkelmandje
    • Afrekenen
    • Saldo cadeaubon check
  • Contact & Reserveren
    • Overnachting + Diner arrangement
    • Gezelschappen
    • Vacatures
  • Menu Menu
  • Instagram
  • Facebook
Yornie en zijn team nemen u mee op een culinaire reis door de seizoenen,met gerechten die de rijke smaken van bos, meer en zee weerspiegelen.

Door samenwerkingen met lokale leveranciers, wildplukken en onze eigen moestuin brengen we de essentie van Basiliek rechtstreeks op uw bord, waar elk smaakmoment 
een verhaal vertelt.

We hebben ons aanbod opgedeeld in drie unieke ervaringen. U kunt genieten van het Basiliek menu, het Basiliek Impressie menu of u kunt uw eigen 3-of 4 gangen menu samenstellen volgens de kaart. Het Basiliek menu biedt een uitgebreide en verfijnde beleving voor wie de tijd wil nemen om volop te genieten.  Voor gasten die liever korter tafelen, is er het Basiliek Impressie menu, waarin we in een kortere tijd dezelfde passie en kwaliteit laten terugkomen. 

RADIJSBLAD I SPEKBOKKING I BRIOCHE I VEGAN LEVER I KROPSLA I UMEBOSHI I ANSJOVIS I COLATURA DI ALICI I KOKKELS I DIKLIPHARDER I GROENE AARDBEI I CASSISBLAD I WATERMUNT I HOLLANDSE GARNAAL I SCHEERMES I HOLLANDSE FLES I VIJGENBLAD I PIETERMAN I NEDERLANDSE YUZU I OOST-INDISCHE KERS I ZUURDESEM I LIKKEPOT PICCALILLY I ROGGEMEEL VARKEN I GELE BIET I ROGGE MISO I NEDERLANDSE SAFFRAAN I GELE TULP I ABRIKOOS KERSENBLOESEM I VLIERBLOESEM

BASILIEK MENU | 135
BASILIEK MENU ALL IN* | 260

*12 smaakmomenten inclusief een glas champagne, tafelwater,
begeleidend wijn arrangement, koffie of thee met friandises.

BASILIEK IMPRESSIE MENU | 95
BASILIEK IMPRESSIE MENU ALL IN* | 195

* 10 smaakmomenten inclusief een glas champagne, tafelwater,
begeleidend wijn arrangement, koffie of thee met friandises.

BASILIEK LENTE MENU | 75
BASILIEK LENTE MENU ALL IN* | 105

*5 smaakmomenten inclusief bruisend aperitief,
tafelwater, begeleidende wijnen.

BRANDNETEL I RADIJSBLAD I VEGAN LEVER I KROPSLA I BRANDNETEL I RADIJSBLAD I VEGAN LEVER I KROPSLA I UMEBOSHI I MIERIKSWORTEL I ALLIUM I GROENE AARDBEI I LAVAS I KOOLRABI I JENEVERBES I PREI LOOF I RADIJS I KOMBU I ZUURDESEM I KNOLSELDERIJ I MOSTERDBLAD I SEITAN I CEVENNE UI I GEROOKTE AMANDEL I NASHI PEER I BRAAM I KLAPROOS I CASSISTAK I MERENGUE I PEULEN I SUIKERSLA I ZURING KNOL I GELE TULP I NEDERLANDSE SAFFRAAN I ZWARTE WALNOOT

BASILIEK GROENTEN MENU | 135
BASILIEK GROENTEN MENU ALL IN* | 260

*12 smaakmomenten inclusief een glas champagne, tafelwater,
begeleidende drank en wijn arrangement, koffie of thee met friandises.

BASILIEK GROENTEN IMPRESSIE MENU | 95
BASILIEK GROENTEN IMPRESSIE MENU ALL IN* | 195

*10 smaakmomenten inclusief een glas champagne, tafelwater,
begeleidende drank en wijn arrangement, koffie of thee met friandises.

BASILIEK LENTE MENU | 75
BASILIEK LENTE MENU ALL IN* | 105

*5 smaakmomenten inclusief bruisend aperitief,
tafelwater, 2 begeleidende wijnen en 2 botanische dranken

SIGNATUUR

De signatuurgerechten van Yornie kunnen als exclusieve extra smaakbeleving aan uw menu worden toegevoegd.

PERLE IMPERIAL KAVIAAR | 35
Vanille | hazelnoot | getoaste chocolade

Ons exclusieve Perle Imperial kaviaardessert is een verfijnde combinatie van rijke chocolade,
romige Nederlandse vanille en de delicate zilte tonen van Perle Imperial kaviaar.

ZOOTJE VAN IJSSELMEER PALING | 35
Aardappel | groene appel

Yornie, geboren en getogen in Harderwijk, heeft zijn liefde en trots voor de stad gecombineerd met zijn vakmanschap in Basiliek.
Samen met Peter van de Berg van Palingrokerij en Vishandel Dries van de berg uit Harderwijk heeft hij de samenwerking gezocht om de authentieke smaken
van hun stad te verheffen. De ambachtelijk gerookte paling van Dries verdient dan ook een prominente plek op de menukaart van Basiliek, waarmee zij de visserstraditie van Harderwijk doen herleven. Een gerecht dat de rijke culinaire geschiedenis van de stad viert.

VOLGENS DE KAART

Verkiest u zelf de regie? Stel dan uw ideale 3- of 4-gangenmenu samen volgens de kaart.

3 GANGEN KEUZEMENU | 125
4 GANGEN KEUZEMENU | 165

BEKIJK DE KAART
BEKIJK DE WIJNKAART

Deze toffe plek in ons restaurant biedt ruimte voor 2-4 personen en zit praktisch in de keuken, welkom aan de Chefs Table by Yornie!
Een unieke tafel in ons restaurant met direct zicht op onze koks.
Kijk met ons mee achter de schermen in de keuken, dichter bij het vuur kom je niet.

CHEFSTABLE MENU | 295

13 smaakmomenten inclusief signatuur kaviaar dessert, bruisend aperitief,
tafelwater, begeleidende drank en wijn arrangement, koffie of thee met friandises.

Contactgegevens


Restaurant Basiliek
Vischmarkt 57L
3841 BE Harderwijk
T: 0341-415290
E: info@restaurantbasiliek.nl

 

Basiliek heeft een ster gekregen van Michelin

Openingstijden

Lunch:
Vrijdag & zaterdag lunch vanaf 13.00 uur.

Tijdens de lunch presenteren we tegen 16:30 uur de rekening ter voorbereiding voor het diner.

Diner:
Donderdag tot en met zaterdag en maandag vanaf 18.30 uur

Wij zijn standaard op dinsdag en woensdag gesloten.

zondag openen we afwisselend onze deuren voor de lunch

- zie contact&reserveren pagina

© Restaurant Basiliek | Build by Webtail
Scroll naar bovenzijde