BASILIEK MENU
Alle gerechten worden bereid met lokale ingrediënten, zo lokaal dat chef-kok Yornie zijn eigen verse kruiden uit nabijgelegen tuinen haalt. Het Scandinavisch geïnspireerde menu gebruikt deze kruiden om onder andere gearomatiseerde oliën en azijn te maken als aanvulling op de verse groenten, vlees en vis. Het hele ethos van Basiliek is om de dingen eenvoudig te houden maar ervoor te zorgen dat elk gerecht iets heeft dat de smaakpapillen prikkelt en ervoor zorgt dat men verrast wordt door eenvoud en pure smaak.
• De wijnkaart •
is met liefde samengesteld door sommelier Anne Marie Nijhoff. Zij heeft gekozen voor wijnen uit de klassieke wereld zoals Frankrijk, Duitsland en Italië. Samen met haar team zoekt zij zorgvuldig voor elk nieuw menu vernieuwende en misschien iets minder bekende wijnen uit bijpassend bij het Basiliek menu. Haar stijl is verrassend, fris en zuiver.
• Botanisch drankenarrangement •
Aandacht maakt alles mooier.
Door onszelf te blijven uitdagen in smaak, textuur en mondgevoel zijn wij aan de slag gegaan met ons non-alcoholische arrangement. Wij zijn graag buiten in de natuur om ons te laten inspireren door al het moois wat Nederland te bieden heeft. Door middel van wildplukken in het bos, bij de kust en in volkstuinen rondom Harderwijk zijn wij als team dan ook de uitdaging aangegaan om een volledig plant- en fruit gebaseerd botanisch arrangement te maken door middel van wecken, inleggen en een klein beetje fermenteren. De smaken van de gerechten komen terug in de begeleidende botanische dranken. Het botanische arrangement heeft eigenlijk alle elementen in zich: fris, zuur, hartig, ziltig. Het is licht verteerbaar, wat eveneens de signatuur van Yornie kenmerkt.
Basiliek Menu
3 gangen 75*
4 gangen 85*
5 gangen 95*
*alleen mogelijk tijdens de lunch
6 gangen 105
7 gangen 115
Klein wijn en dranken arrangement 7,50 per glas
Volledig wijn en dranken arrangement 10 per glas
Botanisch arrangement 10 per glas
Basiliek Groenten Menu
3 gangen 75*
4 gangen 85*
5 gangen 95*
*alleen mogelijk tijdens de lunch
6 gangen 105
7 gangen 115
Klein wijn en dranken arrangement 7,50 per glas
Volledig wijn en dranken arrangement 10 per glas
Botanisch arrangement 10 per glas
Basiliek ALL IN
7 gangen menu inclusief wijnen
Bruisend aperitief | amuses | tafelwater | koffie met zoetigheden
220
Klein wijn en dranken arrangement 200 p.p.
Volledig wijn en dranken arrangement 220 p.p.
Botanisch arrangement 220 p.p.
A lA CARTE
VOOR
HAMACHI 38
Groene aardbei | jeneverbes | raapsteel
NOORDZEEKRAB 42
Witte druif | tomatillo | wasabi
TOMAAT 32
Duindoornbes | kappertjesblad | kersenbloesem
TUSSEN
ZWEZERIK 42
Macadamia | knolselderij | edelgist
SCHOL & SCHEERMES 46
Koolrabi | zeesla | vlerk
ZEEKAT & ZOLDERSPEK 55
Beenmerg | zwarte knoflook | suikersla
KOOLRAAP 34
Bladselderij | brandnetel | mosterdzaad
HOOFD
REEBOK 48
Daslook | magnolia | doperwt
GRIET 42
Andijvie | broccoli | walnootblad
OESTERZWAM 36
Cassistak | kombu | brioche
DESSERT
PERLE IMPERIAL KAVIAAR 45
Vanille | hazelnoot | getoaste chocolade
HAVERMOUT 20
Engelwortel | Oost-Indische kers | karamel
DILLE 20
Kruisbes | schapenkefir | citrus Afrikaan
KAAS ASSORTIMENT 25
Notenbrood | rozijn | gebrande boter